20 Haziran 2013 Perşembe

GÜL REÇELİ

 
        Bahçemizde güller açmaya başladı. Komşu, komşu çocukları, ben, eşim, oğlum imece olarak gül topladık.Kaç gündür yağmurlar gülleri toplamaya fırsat vermiyordu.Hep beraber 1 kg gül topladık. hemen gülleri ayıklayıp,yıkayıp pişirdim.Dün gece rengini vermesi için beklettim. Bu sabah erkenden kalkıp reçelimi yaptım. Rengi de tadı da çok güzel oldu.




MALZEMELER:
1 Kg gül
8 kase toz şeker
1 tatlı kaşığı limontuzu
4 su bardağı su


 




YAPILIŞI:
    Öncelikle güller toplanır, ayıklanır ve yıkanır. Daha sonra su ve limontuzu güllere eklenir ve güller pişene kadar kaynatılır.Daha sonra şekerin 3 kasesi katılır, 1 taşım kaynatılıp altı kapatılır ve bir gece rengini vermesi için bekletilir.
     Ertesi gün kalan şekerin hepsi katılır. Kıvam alıncaya kadar kaynatılır. Soğuduktan sonra kavanozlara koyulup, ışık almayacak dolaplara konur.
       Bu ölçü ile 3 tane normal büyüklükte ve 1 tane küçük kavanoz reçelim oldu.
      
       Gül reçelini seven ve yapmak isteyenlere kolay gelsin.




2. TARİF

1 kg gül
8 kase şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
4 su bardağı su

YAPILIŞI:

Su, gül, limon tuzu ve şekerin bir kasesi tencereye konur. Güller pişene kadar kaynatılır. Güller piştikten sonra diğer şeker dökülür.Kıvam alıncaya kadar kaynatılıp, soğutulur. Kavanozlara konur.