MALZEMELER:
2 adet yumurta
1 çay
bardağı süt
1 çay
bardağı su
1 çay
bardağı sıvıyağ
1 tatlı
kaığı sirke
Yarım çay
kaşığı tuz
Aldığı
kadar un
Şerbeti için
3 su
bardağı şeker
2.5 su
bardağı su
Üzeri için:
250 gram
eritilmiş margarin
Fıstık içi
YAPILIŞI:
Bütün
malzemeler karıştırılır. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Ceviz
büyüklüğünde kündeler yapılır. Biraz dinlendirilir. Hamur olabildiğince ince
açılır, ortadan ikiye kesilir, üzerine ceviz serpilir, ince oklava ile sarılır
ve büzülür. Büzülen yufka oklavadan çıkarılır, ortadan ikiye kesilir, yuvarlak
şekil verilerek tepsiye dizilir. Eritilen yağ tatlının üzerine dökülür ve
fırına verilir. Sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür.
Bu
tariften 2 adet borcam tepside tatlı oldu. Verdiğim şerbet ölçüsü 1 tepsi
içindir.
Bu harika olmuştu. Tekrar denersen çok güzel olacak.
YanıtlaSil