MALZEMELER:
- 1 paket tuzsuz etimek
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilyalı puding
- 1 paket sade krem şanti
- Süt
- Üzeri için ceviz, tarçın
YAPILIŞI:
Öncelikle etimekler dikdötrgen borcama dizilir. Daha
sonra sadece şeker tencereye konulur. Ocağağın altı yakılır. Şeker eriyene
kadar karıştırılır. Şeker eridikten sonra üzerine 2 subardağı soğuk su dökülür.
Bu sırada şeker kaskatı olur. Şeker eriyene kadar şerbet kaynatılır. Bu şekerin
karamel işlemidir. Şerbet kaynayıp şeker eridikten sonra sıcak olarak
etimeklerin üzerine dökülür.
Şimdi sıra pudingin yapılmasında. Pudingde sütün
ölçüsü ne kadarsa yarım su bardağı daha az süt katılır. Eğer 4 su bardağı süt
ile yapılıyorsa 3.5 subardağı süt katılır. Böylece kıvamı biraz daha katı olur.
Piştikten sonra etimeklerin üzerine dökülür (Bu tarif genelde muzlu pudingle
yapılır ama o gün bende vanilyalı puding vardı onunla yaptım. Daha güzel oldu).
Şimdi sıra krem şanti de 1 su bardağı süt ile krem şanti yapılır ve soğuyan
pudingin üzerine dökülür. Servis yapmadan önce ceviz ve tarçınla süslenir. Bir
gece önceden yapılırsa tadı daha güzel oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder