6 Mart 2013 Çarşamba

ETİMEK TATLISI






MALZEMELER:
  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 paket sade krem şanti
  • Süt
  • Üzeri için ceviz, tarçın
 YAPILIŞI:

               Öncelikle etimekler dikdötrgen borcama dizilir. Daha sonra sadece şeker tencereye konulur. Ocağağın altı yakılır. Şeker eriyene kadar karıştırılır. Şeker eridikten sonra üzerine 2 subardağı soğuk su dökülür. Bu sırada şeker kaskatı olur. Şeker eriyene kadar şerbet kaynatılır. Bu şekerin karamel işlemidir. Şerbet kaynayıp şeker eridikten sonra sıcak olarak etimeklerin üzerine dökülür.

                 Şimdi sıra pudingin yapılmasında. Pudingde sütün ölçüsü ne kadarsa yarım su bardağı daha az süt katılır. Eğer 4 su bardağı süt ile yapılıyorsa 3.5 subardağı süt katılır. Böylece kıvamı biraz daha katı olur. Piştikten sonra etimeklerin üzerine dökülür (Bu tarif genelde muzlu pudingle yapılır ama o gün bende vanilyalı puding vardı onunla yaptım. Daha güzel oldu). Şimdi sıra krem şanti de 1 su bardağı süt ile krem şanti yapılır ve soğuyan pudingin üzerine dökülür. Servis yapmadan önce ceviz ve tarçınla süslenir. Bir gece önceden yapılırsa tadı daha güzel oluyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder