MALZEMELER:
- 2 adet yumurta
- 2 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- Üzeri için bir adet margarin ŞERBETİYarım limon suyu
YAPILIŞI:
Bütün malzemeler karıştırılır. Yumuşak bir hamur
yapılır. Cevizden biraz büyük kündeler yapılır. Biraz dinlendirilir. Daha sonra
ikişerli yufkalar açılır. Ne kadar ince açılırsa o kadar güzel olur. İki yufka
üst üste konur. Oklavaya sarılır. Burma gibi büzülür. Daha sonra bir gazetenin
üzerine buruşuk şekilde açılır. Kenarları düz olsun diye kesilir. Ceviz
serpilir. Gazete yukarıya kaldırılarak hamurun burulması sağlanır. Daha sonra
belli aralıklarla kesilerek tepsiye dizilir.
Üzerine bir adet margarin (Tereyağı olursa daha
lezzetli olur.)eritilerek dökülür. Pişirilir. Sıcak tatlıya soğuk şerbet
dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder