MALZEMELER:
YAPILIŞI:
Margarinler eritilir ve unun hepsi eklenir. Ağır
ateşte sarı renk alana kadar kavrulur. Altı kapatılır. 2-3 dakika
bekletildikten sonra (eğer bekletilmezse şeker helvayı keser ve kaskatı olur)
pudra şekeri üzerine dökülerek karıştırılır. Arzu edilirse dövülmüş ceviz de
katılır. İster tabakta ister pasta kağıdına konularak servis yapılır.Helva tabak ve kağıtlara konulduktan sonra sallanarak şeklinin düzelmesi sağlanır.
Dilmen hanım, harika bir helva, elinizden yemek nasip oldu.çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilTeşekkür ederim. İsmini göremedim.
SilHarika görünüyor afiyet olsun eline sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilTeşekkürler arkadaşım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilRica ederim.
YanıtlaSil