4 Mart 2013 Pazartesi

HELVA








MALZEMELER:
  • 2 adet margarin (500 gr)
  • 7 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI:
Margarinler eritilir ve unun hepsi eklenir. Ağır ateşte sarı renk alana kadar kavrulur. Altı kapatılır. 2-3 dakika bekletildikten sonra (eğer bekletilmezse şeker helvayı keser ve kaskatı olur) pudra şekeri üzerine dökülerek karıştırılır. Arzu edilirse dövülmüş ceviz de katılır. İster tabakta ister pasta kağıdına konularak servis yapılır.Helva tabak ve kağıtlara konulduktan sonra sallanarak şeklinin düzelmesi sağlanır.

6 yorum:

  1. Dilmen hanım, harika bir helva, elinizden yemek nasip oldu.çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor afiyet olsun eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler arkadaşım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil