HAMURU İÇİN:
2.5 Su bardağı Süt
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Küçük Paket Yaş Maya
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Yemek Kaşığı Şeker
İÇİ İÇİN:
Sıvı Yağ
Un
Tuz
Arasını yağlamak için sıvı yağ
YAPILIŞI:
Hamur için bütün malzemeler karıştırılır. Kündeler yapılır. Kündelerin büyüklüğü isteğe göre ayarlanır. Eğer büyük kete yapılacaksa büyük kündeler, küçük bohça şeklinde yapılacaksa küçük kündeler yapılır.Üzeri kapatılarak mayalanmaya bırakılır.
İçi için yeteri kadar un, yağ ve tuz elle ovulur. Kıvamı çok sert olmaz.
Ben hamur içi yapana kadar mayalandırıyorum.İçini yapmak işi bittikten sonra kündeler ince olarak açılır. yağlanır.Şekilde görüldüğü gibi bohça gibi katlanarak şekil verilir.Tepside yapılacaksa altı tane künde yapılır.Kündeler ikişerli açılır ve arası yağlanarak üst üste konur, katlanır içi konulup tepsiye yerleştirilir.Bu şekilde üç tane büyük kete çıkıyor.Üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırına sürülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder