7 Mart 2013 Perşembe

PASKALYA ÇÖREĞİ



MALZEMELER:

3 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
2 çaybardağı süt
2 çaybardağı sıvı yağ
1 küçük paket yaş maya
1 çaybardağı şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

YAPILIŞI:

Bütün malzemeler(un hariç) bir kabın içerisine alınıp maya ve şeker  iyice eriyene kadar karıştırılır. Daha sonra un katılır. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Yarım saat mayalanmaya bırakılır. Daha sonra hamurdan üç parça alınır yuvarlanarak uzatılır. saç örgüsü şeklinde yapılır, yağlı kağıt sarılmış tepsiye dizilir. Üzerine bir yumurtanın sarısı ile biraz sıvı yağ karıştırılarak sürülür. 5 -10 dakika da tapside mayalandırılır. Fırına verilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder