MALZEMELER:
4 Adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı su
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
KREMASI İÇİN:
3 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
1 paket kakaolu krem şanti
1 su bardağından biraz az süt
KENARI İÇİN
Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Öncelikle şeker ve yumurta mikserle köpürünceye kadar çırpılır. Diğer malzemeler katılıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökülür.180 derecelik fırında pişirilir.
Keki pişerken kreması yapılır. Piştikten sonra soğumaya bırakılır. Daha sonra bir tabağın içerisine su konlur. Su bardağı önce suya batırılır, sonra kek kesilir.
Bir kek alınır arasına krema sürülür, üzerinde diğer kek parçası kapatılır. Kenarlarına bıçakla krema sürülür ve hindistan cevizine bulanır.Tepsiye dizilir. Bu şekilde kekler bittikten sonra krem şanti yapılıp üzerine sürülür.
Ben üzerine krem şanti sürmeyi tercih ettim. Ama eğer çikolatanız varsa onu benmari usulü eritip üzerine dökebilirsiniz.
Yapmak isteyenlere kolay gelsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder