18 Aralık 2015 Cuma

CEVİZLİ BATON

MALZEMELER:
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
250 gram yumuşak margarin
Yarım kahve fincanı süt
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

ÜZERİ İÇİN:
250 gram ceviz veya fındık
2 yumurta
1 çay kaşığı tarçın
1 kahve fincanı süt
1 çay bardağı pudra şekeri
YAPILIŞI:

Bütün malzemeler karıştırılır. Yumuşak bir hamur yapılır. Tepsi yağlanır. Hamur tepsiye yayılır. Kenarlara doğru yükseltilir. Ortası çatal ile bir çok yerinden delinir.
Üzeri için bütün malzemeler bir kapta çırpılır ve hamurun orta kısmına yayılır.200 derecelik fırında pişirilir. Soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder