MALZEMELER:
Hamuru:
1 yumurta (akı üzerine sarısı içine)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
250 gram tereyağı
yarım çay kaşığı karbonat ya da kabartma tozu
1 paket vanilya
Un
İçi:
5-6 tane incir
5-6 tane kayısı kurusu
yarım çay bardağı kuru üzüm
2 adet elma
istenirse tarçın
Yarım çay bardağı şeker
ceviz
Üzeri için ceviz ya da fındık
Piştikten sonra üzerinde dökmek için pekmez
YAPILIŞI:
Önce iç malzemesi hazırlanır. Elmaların kabuğu soyulur .Rendenin iri kısmı ile rendelenir. Şeker ile pişirilir.Üzüm,kayısı, incir suda bekletilir. Süzüldükten sonra küçük küçük doğranır. Elmaların içine atılır. Biraz da böyle pişirilir. Elmalar suyunu çekene kadar.Elmalar ne kadar suyunu çekerse yani içi ne kadar kuru olursa kıyırlığı o kadar fazla oluyor. 3-4 gün kalmasına rağmen hamurunda yumuşama olmuyor.
Hamur için bütün malzemeler karıştırılır. Ele yapışmayan yumuşak hamur yapılır. 180 derecelik fırında (ben fanlı pişirdim) pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz üzerlerine pekmez dökülür.Tam soğuduktan sonra saklama kabına alınır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder