22 Mart 2013 Cuma

KAKAOLU ŞEKERPARE



MALZEMELER:

3 adet yumurta
1 paket yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
içerisine ve üzerine komak için hindistan cevizi,fındık.


ŞERBETİ:

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu
10 dakika kaynatılıp soğutulur.

YAPILIŞI:

Bütün malzemeler karıştırılır. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Çeviz büyüklüğünde koparılıp yassılatılır. İçerisine hindistan cevizi konulup yuvarlatılır. Tepsiye dizilir.Fırından çıkarılınca üzerine soğuk şerbet dökülür. Arzu edilirse şerbetini çektikten sonra fındık ve hindistan çevizi ile süslenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder