7 Mart 2013 Perşembe

KESME KETE



MALZEMELER: 
  1 subardağı süt
  1 subardağı yoğurt
  1 subardağı yağ
  1 paket kabartma tozu
  1 tatlı kaşığı tuz
   Aldığı kadar un


  İÇ MALZEMESİ

  2 Subardağı sıvı yağ
  Aldığı kadar un
  1 tatlı kaşığı tuz

  İÇİN YAPILIŞI:

 Bütün malzemeler karıştırılır ve elle  iyice yoğrulur.Yumuşak bir iç elde edilir.


   YAPILIŞI:

    Önce sıvı malzemeler iyice karıştırılır. daha sonra diğer malzemeler katılır. ve ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edilir. hamurdan kündeler yapılır ve 5-10 dakika dinlendirilir.


   Daha sonra kündeler ince olarak açılır. ortasına doğru ince uzun olarak iç konur ve rulo yapılır. Daha sonra belli aralıklarla kesilerek tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür. 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder