7 Mart 2013 Perşembe

SİMİT



MALZEMELER:
  • 1 su bardağından bir parmak eksik su (ılık)
  • Yarım su bardağı süt (ılık)
  • 3 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket insant maya
Üzeri için
  • Bir kasede biraz su ile karıştırılmış pekmez
  • Susam
Simit tarifi
Bir kaba un, şeker, tuz, maya konur ve karıştırılır. Daha sonra su ile süt konur. Karıştırılır. Hamur yumuşak oluyor. Hamur 10-15 dakika mayalandırılır. Bir tepsiye yağlı kağıt serilir (Yağlı kağıt konulmayınca pekmez ne kadar dikkatli yapsanız da akabiliyor ve tepsiye yapışıyor. Hem simitin tepsiden çıkması hem de tepsinin yıkanması zorlaşıyor). Yağlı kağıt biraz sıvı yağ ile yağlanır.
Hamur mayalandıktan sonra simit şekli verilir. Hamurdan elinize bir parça alın yuvarlayın , ortasını eliniz ile açın simit şeklini böyle verin. Hamurun yumuşaklığından dolayı şekil vermekte zorlanırsanız ya hamuru unlayın ya da elinizi yağlayarak şekil verin. Ben yağlı kağıt üzerine döktüğüm sıvı yağa elimi bulayarak şekil veriyorum. Biraz şekil vermekte zorlanılıyor. Önce pekmeze daha sonra susama batırarak tepsiye dizin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder