7 Ekim 2013 Pazartesi

EKMEK YAPMA MAKİNESİNDE EKMEK





              Katkısız ekmek yemek isteyenler için ekmek yapma makineleri çok güzel bir çözüm. Eğer kalabalık aile değilseniz bir ekmek bir gün için yeterli oluyor. 
              Eğer benim gibi şehire uzak bir yerde oturuyorsanız taze ekmek almak sıkıntı oluyor. Bunun çözümü olarak  ekmek yapma makinesi aldım.Ben ekmeğim olmadığı zamalarda akşamdan malzemeleri hazırlayıp, makineyi çalıştırıyorum. Sabaha taze ekmeğim hazır oluyor.
              Eğer makineniz olup ta ekmeğiniz istediğiniz gibi olmuyorsa vereceğim tarifi uyguladığınızda yukarıda gördüğünüz gibi ekmeğiniz olacaktır.


MALZEMELER:

1.5 cup su (süt de olur)(cup ölçüsü makinenin içinden çıkan ölçekle yapılıyor.)
4 cup un
1.5 TSP (küçük kaşık) insant maya (ölçek makineden çıkıyor.)
1TBSP ( büyük kaşık) şeker
1 TBSP (büyük kaşık) zeytinyağı  
2 TSP (küçük kaşık) tuz

YAPILIŞI:

     Önce sıvı malzemeler daha sonra katı malzemeler makineye konur ve makine çalıştırılır. Su yerine süt katmak isterseniz sütün yoğunluğu sudan daha fazla olduğu için ya süt miktarını biraz artırın ya da un miktarını biraz azaltın.


3 Ekim 2013 Perşembe

ÇİFT KAT LASTİK








            Bu lastik çocuklara örülen pantolon ve eteklerin bel kısmında, kazakların yaka kısmında kullanılabiliyor. Bu lastiği ördüğünüz zaman bel kısmına lastik dikmeye gerek kalmadan lastiği örgünün arasından geçiriyosunuz.

          Önce ilk sıra 1 düz 1 ters örülür.




       Daha sonraki sıralarda terslerde  iplik ön tarafa geçirilir 1 ters örülmeden şişe alınır, iplik arkaya geçirilir 1 düz ilmek örülür, iplik öne alınır ters ilmek örülmeden şişe geçirilir.  Bütün sıralar bu şekilde örülür. Yani her sırada tersler örülmeden şişe alınır düzler örülür.





       İstenilen yüksekliğe ulaştığınızda düz ilmekler düz ters ilmekler de ters olarak kesilir.