9 Haziran 2014 Pazartesi

PRATİK TATLI


  Bu tatlı tarifi de komşum Nurcan TEKEL'den. Bu tarifi o kadar övdüki tarifi alır almaz denedim. Dediği kadar varmış. Çok güzel oldu.

MALZEMELER:
1 adet yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı yoğurt
2.5-3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN.
İrmik, Haşhaş

ŞERBETİ:
2.5 Su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

 YAPILIŞI:

   Öncelikle yumurta.şeker, yoğurt kabın içerisine konur ve şeker eriyene kadar karıştırılır. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilya katılır. Unun ölçüsünü 2.5-3 su bardağı verdim. Hamurun kıvamı yumuşak olacak ona göre ayarlayabilirsiniz.
 Çeviz büyüklüğünde ve ya biraz daha küçük yuvarlaklar yapılır ve bir kısmı irmiğe, bir kısmı da haşhaşa bulanarak yağlanmış tepsiye dizilir.180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  Hamur pişerken bir kabın içerisine şeker ve su konulur ve şeker eriyene kadar karıştırılır.Limon suyu sıkılır. Şerbetimiz hazır. Bu tatlının özelliği şerbetinin kaynamaması.
    Hamur piştikten sonra ilk sıcaklığının geçmesi beklenir ve şerbet üzerine dökülür.Isısını kapattığınız fırına sürülür ve şerbetini çekmesi beklenir.

     Dışı kıtır içi yumuşak ve hafif bir tatlı oluyor. Yapması da çok pratik. Yapmak isteyenlere kolay gelsin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder