18 Aralık 2014 Perşembe

ISLAK SÜNGER PASTA





MALZEMELER:

Hamuru İçin:
4 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı  kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Piştikten sonra üzerine dökmek  için 1.5 su bardağı süt

Üzeri İçin:
1 paket krem şanti (ben kakaolu kullandım. Sade de olur.)
1 su bardağı süt

1 paket çikolata sosu

YAPILIŞI:

     Öncelikle yumurta ve şeker mikserde çırpılır. Diğer malzemeler de eklenir ve orta boy yağlanmış kare borcam tepsiye dökülür. 180 derecelik fırında pişirilir. Soğuduktan sonra 1.5 su bardağı süt üzerine dökülür. Krem şanti yapılarak üzerine yayılır. En son olarak ta çikolata sosu yapılır ve soğuduktan sonra üzerine dökülür. Bir gece buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılır.

        Çok hafif ve lezzetli bir pasta oluyor. Yapmak isteyenlere kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder