1 Kg reçellik patlıcan için
1.5 Kg tozşeker
1 limon suyu
Yaklaşık 2 su bardağı su
100 gr kireç
Arzuya göre karanfil
YAPILIŞI:
Patlıcanın kabukları ince soyulur ve kararmaması için su dolu tencerenin içerisine atılır. Kireç bir bezin arasına konup suya daldırılır.
Bütün patlıcanlar soyulduktan sonra üzeri tabakla kapatılarak bütün patlıcanların suya batması sağlanır.5-6 saat kireçli suda bekletilir.
3-4 kere yıkanır. 1 saate yakın patlıcanlar haşlanır.Hafifçe elle sıkılarak içindeki sazla suyu alınır. Su ile şeker kaynatılır ve patlıcanlar şerbetin içerisine atılır. Kıvam alana kadar kaynatılır. Limon suyu sıkılıp bir taşım daha kaynatılır.
Bir bardak çayın yanında patlıcan reçeli çok güzel oluyor. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder