14 Ekim 2015 Çarşamba

ELMALI KURABİYE




MALZEMELER:

250 gram margarin ya da tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ:
2-3 tane elma
Elmanın ekşiliğine göre şeker
Tarçın

YAPILIŞI:
 Elma şekerle pişirilir ve tarçın katılır.
 Bütün malzemeler karıştırılır. Yumuşak bir hamur yapılır ve 4'e bölünür. Biraz dinlendirilir.

Merdane ile yuvarlak açılır.

Kesecek ile sekiz parçaya kesilir. Dilimlerin ortası da yarısına kadar kesilerek şekil verilir.
Geniş kısmına elmalı harçtan konulur ve uca doğru sarılır.
180 derecelik ısıda hafif kızarana kadar pişirilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder