5 Şubat 2017 Pazar

BEBE YAKALI BEBEK YELEĞİ




MALZEMELER:

2 Adet Himalaya Mercan ip
3.5 numara şiş


YAPILIŞI:

82 ilmek başlanır. 4 sıra düz örülür.
Kenar ilmeği alınır. 1dola-2 kes-1 dola-2 kes sıra sonuna kadar.
üst kısım 5 sıra düz oluyor. Düz sırada ilk ilmek ile alttaki ilk ilmek birlikte örülüyor. Sıra sonuna kadar.

Yaka kısmı için:
Sıra sonuna kadar düz örülür. son 20 ilmek örülmeden geri dönülür. Son 20 ilmek kalana kadar örülür, geri dönülür.Düz örülür.
20 ilmek kalana kadar düz örülür. 20 ilmekten 3 ilmek daha düz örülür. Diğer kısım da aynı şekilde yapılır. 2 kenarda 7 ilmek kalana kadar 3'er ilmek alınarak örülür. Kenarlarda 7 ilmek kalınca 1'er ilmek alınarak yaka kısmı bitirilir.

8 ilmek kenar bandı için içten alınarak artırılır.sıra sonuna kadar düz örülür. 82 ilmek olması için aralarda artırma yapılır.Sıra sonunda diğer kenar bandı için 8 ilmek artırılır.
Ters sırada ters örülür. Düz sırada çiçek örneği kurulur.

8 düz(kenar bandı)-12 düz-1 dola-1 düz-1 dola-15 düz-1 dola-1 düz-1 dola-24 düz-15 düz-1 dola-1 düz-1 dola-12 düz-8 düz(kenar bandı)
Ter sıra ön bantlar düz diğer ilmekler ters
Düz sırada sırada düz örülür. Sıra sonundaki kenar bandında 3 örülür-1 dola-2 kes-4 düz örülerek ilik açılır.
Şimdi örnek kurularak devam edilir.

8 düz(kenar bandı)-6 düz-1 dola-5 kes-1 dola-ajur kısmına kadar düz- ajur  yapılır.-Kolda 7 düz-1 dola-5 kes-1 dola-7 düz- ajur kısmı-Arka için 6 düz-1 dola-5 kes-1 dola-5 düz-1 dola-5 kes-1 dola-ajura kadar-Diğer taraf da simetrik olarak yapılır.
Ters sırada kenar bantları düz diğer kısımlar ters örülür.
Düz sırada örnek kısımlarında artırma yapılan ilmek düz örülür yanında 1 dola-1 düz-1 dola şeklinde örülür. (böylece 4 ilmek artırılmış olur. 1 de ortadaki ilmek toplam 5 ilmek) Örnek aralarında ip kalınsa 6 ince ise 8 sıra düz örülür ve şaşırtmalı olarak örnek konulur.

Toplam 15 tane artırma olunca ters sırada kol için Ajurun ortasındaki 1 ilmek örülür artırılan kısım diğer ajura kadar düz örülür.55 ilmek Kolların haroşası örülürken yanlardaki ajurlar tek taraflı olarak yapılmaya devam edilir. 3 diş haroşa olunca ters sırada kol için örülen haroşa ilmekler kesilir. Diğer kol da aynı şekilde yapılır.

Kolun kesimi yapıldıktan sonraki düz sırada kolun başında ve sonundaki 1'er ilmek birlikte örülür.
İstenilen uzunluğa kadar örnek kurularak örülür. Arada ilik yerleri açılır. Sonunda 4 diş haroşa örülerek yelek bitirilir. Düğmeleri dikilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder