24 Ekim 2023 Salı

PERİŞAN KURABİYE

 


MALZEMELER:

2 yumurta
250 gram tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

YAPILIŞI:

    Önce un derin bir kaseye alınır. Tereyağı konur ve ovulur. Daha sonra ortası açılır ve diğer malzemeler konur.Ortadaki malzemeler iyice karıştırılır.Kenardaki karışım da yavaş yavaş yoğurarak alınır. Cıvık hamur olacak. Sonra hamurdan gelişi güzel parçalar alınıp tepsiye dizilir. 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. İstenirse ceviz ve fındık da eklenebilir.

    Yapımı çok çabuk olan tadı müthiş çabuk bayatlamayan bir kurabiye.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder