Sitemde bir çok helva tarifi var. Helvayı çok severim ve çok tarif denerim. Bu da son denediğim ve çok memnun kaldığım tam kıvamında bir tarif. Linkini aşağıda paylaşacağım. Oradan bakarak tam kıvamında çok yağlı olmayan bir helva yapabilirsiniz. Çikolata kalıbında sunumu da çok güzel oldu.
MALZEMELER:
3 Su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ tereyağı karışımı
Yarım su bardağı süt (umacı için)
ŞERBETİ:
1 Su bardağı şeker
1 su bardağı su
Kaynamayacak sadece karıştırılarak şeker eritilecek.
YAPILIŞI:
Önce umacını yaptım. Süzgeçten geçirerek iri ve ufak kısmını videoda olduğu gibi ayırdım. Ben helvayı genelde sabah kahvaltıları için yaptığımdan akşamdan umacının yapıp hazırladım.
Önce yarım bardak sıvı yağ ile umacın iri kısmını kavurdum. Rengi kahverengi olana kadar. Daha sonra ufak kısmı ile yarım bardak sarı yağı koydum ve güzelce kavurdum. Şerbetini döktüm. Sonuç mükemmel.
Tarif Linki: Fadimeden Püf Noktalar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder