17 Eylül 2024 Salı

ARMUT REÇELİ (YABANİ ARMUT)



 

MALZEMELER:

1 kg soyulmuş minik dağ armutu

1 kg şeker

1.5 su bardağı su(şekeri eritmek için)

4 adet karanfil

1 çay kaşığı limon tuzu veya 2 yemek kaşığı limon suyu




YAPILIŞI:

    Önce armutlar soyacak ile soyulur alt kısmı ve uzun sapının başı kesilir. Bir büyük kase içine su doldurulur ve soyulan armutlar bu suyun içine atılır. (kararmaması için) Armutlar soyulduktan sonra bıçak ile bir kaç yerinden delinir. (şerbeti çeksin diye)

    Şekerin içine 1.5 bardak su katılır ve ocağa alınır. Kaynayana kadar karıştırılır.Kaynayınca içine armutlar atılır.Kaynamaya başladıktan sonra orta atesşte ara sıra karıştırılarak 30 dakika pişirilir.Ocağın altı kapatılır. Soğuyana kadar beklenir. Sonra tekrar ocağın altı açılır. Limon tuzu katılır.5 dakika daha kaynatılır. Köpükler sallanarak ortaya getirilir. Peçete bastırılarak köpükler alınır.Kavanozlara doldurulur.


Reçel bu kadar çıktı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder