8 Mart 2013 Cuma

BÜLBÜL YUVASI







MALZEMELER:

  2 adet yumurta
  1 çay bardağı süt
  1 çay bardağı su
  1 çay bardağı sıvıyağ
  1 tatlı kaığı sirke 
  Yarım çay kaşığı tuz
  Aldığı kadar un

Şerbeti için
  3 su bardağı şeker
  2.5 su bardağı su 
  Yarım limon suyu

Üzeri için:
  250 gram eritilmiş margarin
      Fıstık içi


YAPILIŞI:
Bütün malzemeler karıştırılır. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Ceviz büyüklüğünde kündeler yapılır. Biraz dinlendirilir. Hamur olabildiğince ince açılır, ortadan ikiye kesilir, üzerine ceviz serpilir, ince oklava ile sarılır ve büzülür. Büzülen yufka oklavadan çıkarılır, ortadan ikiye kesilir, yuvarlak şekil verilerek tepsiye dizilir. Eritilen yağ tatlının üzerine dökülür ve fırına verilir. Sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür.
Bu tariften 2 adet borcam tepside tatlı oldu. Verdiğim şerbet ölçüsü 1 tepsi içindir.

1 yorum: