20 Ocak 2014 Pazartesi

HAŞHAŞLI REVANİ





MALZEMELER:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı süt
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ:

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
yarım limon suyu

ÜZERİ İÇİN:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

YAPILIŞI:

     Önce şerbet yapılır. Kaynamaya şaldıktan sonra 5 dakika daha kaynatılır, limon suyu sıkılıp bir taşım daha kaynatıldıktan sonra altı kapatılır.

    Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Daha sonra süt sıvı yağ konulup şekerin iyice erimesi sağlanır. Diğer malzemeler konup karıştırılır.
   Büyük borcam yuvarlak tepsi margarin ile yağlanıp unlanır ve karışım tepisye dökülür.175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
   İlk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbet tatlının üzerine dökülür.Tatlı soğuduktan sonra krem şanti yapılıp tatlının üzerine dökülür. İsteğe göre süslenir. Afiyet olsun.
      NOT: Bu ölçü yuvarlak borcama tam geliyor.Hem kalınlığı tam oluyor, hem de şerbeti tam çekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder