12 Mart 2014 Çarşamba

ISLAK KURABİYE





MALZEMELER

125 gram margarin ya da tereyağı(yumuşak)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un


ŞERBETİ İÇİN

1.5 çay bardağı şeker
1.5 çay bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu


YAPILIŞI:

    Önce şerbetin malzemeleri 1 taşım kaynatılarak soğumaya bıraklılr.
    Margarin, sıvı yağ, yumurta, şeker iyice karıştırılır. Daha sonra un, kakao, kabartma tozu, vanilya katılarak yumuşak bir hamur elde edilir.200 dercelik fırında pişirilir.
    Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbete batırılır ve 3-4 saniye tutulduktan sonra çıkarılarak servis tabağına alınır. Şerbet içinde fazla bekletilmez yoksa dağılır. Üzeri süslenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder