18 Mart 2014 Salı

PASTANE ŞEKERPARESİ


MALZEMELER:

250 gram margarin yada tereyağı
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1/2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

ŞERBETİ:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon suyu

YAPILIŞI:

     Öncelikle şerbeti hazırlanır. kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kısık ateşte kaynatılıp soğumaya bırakılır.
    Yumurta ve şeker çırpılır yumuşak margarin ve diğer malzemeler katılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Oval olarak şekil verilir.Yumurta sarısı sürülüp çatalla iz yapılır. 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür. Hindistan cevizi veya fıstık ile süslenir.
    Bu tarifi denedikten sonra kesinlikle pastaneden şekerpare almazsınız.


   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder