MALZEMELER:
2 Yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 paket yumuşak margarin yada tereyağı
1 büyük(kulplu) çay bardağı sıvı yağ
1 büyük(kulplu) çay bardağı süt
1 paket insant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
Peynir, maydanoz yada kete içi
YAPILIŞI:
Bütün malzemeler karıştırılır. Yumuşak hamur yapılır. Yarım saat kadar mayalandırılır.
Cevizden büyük parçalar alınıp elde yuvarlanır, elle açılıp içerisine istenilen malzeme konulup birleştirilip ters çevrilerek tepsiye dizilir. Ben bunda kete içi kullandım.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çatalla şekil verilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder