3 Kasım 2015 Salı

BEBEK PANTOLON VE PATİĞİ

 


 Bunlar da kızımın bebeğine ördüğü pantolon ve patikler

KULLANILAN MALZEMELER:
Kartopu benekli ip (1 adet)
3,5 numara şiş

Pantolonu örerken örülecek bebeğin büyüklüğüne göre paçaların genişliği ayarlanır ve belli biraz lastik örülür ve düz örgüyle örmeye devam edilir. Eğer boru paça örmek isterseniz biraz bol başlayıp aynı sayıda ağ kısmına kadar örülür. Yok dar paça örmek isterseniz daha az sayıda başlayıp belli aralıklarla artırma yaparsınız. Ağ kısmına geldiğinizde iki kenardan da her düzde 6 ilmek artırılır ve daha sonra da artırılan 6 ilmek kesilir. Belli bir yüksekliğe kadar ağ kısmı örülür ve kesilir.

       Böylece bir paçasını bitmiş olur. Diğer paçayı da aynı şekilde örülür. Yukarıdaki resimde artırmanın altında kalan kısım pantolonun paça kısmı, üstte kalan kısım da bel kısmını oluşturuyor.İki parçayı da ördükten sonra Bir taraftan bel kısmı ağ kısmına kadar dikilir ve Lastik kısmı dizilerek  örülür.(Lastik kısmının örülüşüne örgü teknikleri kısmından çift kat lastiğe bakarak yapabilirsiniz. Böylece belinin arasına lastik geçirerek kullanabilirsiniz.)
        Lastik örüldükten sonra birleştirilerek dikilir. Yukarıdaki fotoğraf pantolonun ağ kısmının birleştirilmiş hali. Lastiği ördükten sonra birleştirerek diktim.

 
Kızımın ördüğü pantolon tayt gibi oldu. Bebeğinin üzerine tam oturdu.

BEBEK PATİĞİ

Patiği da bebeğin ayaklarına ölçerek başladı. Ayaklarının yarısına gelene kadar ördü. Daha sonra ilmeklerin yarısını kesti.2 sıra düz 2 sıra haroşa ördü. Ayaklarına ölçü ve ucu birleşinceye kadar ördü.

 Daha sonra ben dikerek birleştirdim ve kenarlarını ördüm. Bağcıklarını yaptım. Ortaya şirin bir patik çıktı.



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder