15 Aralık 2015 Salı

ÜÇGEN ŞAL 1

MALZEMELER:

Alize Lanagold ip 2 adet
5 numara misinalı şiş

YAPILIŞI:

2 ilmek başlanır.3 diş haroşa örülür.

 Daha sonra diğer şiş ile kenardan 3 ilmek şişe dizilir ve örülür.

Daha sonra başladığımız alttaki kısımdan 2 ilmek şişe dizilir ve örülür. Şimdi şişimizde 7 ilmeğimiz oldu.
Şimdi ters sıra ile örmeğe başlıyoruz.

1. sıra (ters): 2 düz- 1 dolayarak artırma- 1 ters - ayraç(ortadaki kısmı şaşırmamak için koyuyoruz. Ayraç bulamazsanız küçük firkete de olur.)-1 ters -ayraç-1 ters- 1 dolayarak artırma-2 düz
2. sıra (düz): 2 düz-1 dolayarak artırma-2 düz- 1 alttan ilmek alarak artırma-ayraç-1 düz-ayraç-1 ilmek alttan alarak artırma-2 düz-1 dolayarak artırma -2 düz

3. sıra (ters): 2 düz-1 dolayarak artırma-4 ters-ayraç-1 ters-ayraç-4 ters-1 dolayarak artırma-2 düz

Ben 16 sıra bu şekilde ördüm. Örnek aralarını siz istediğiniz aralıkta yapabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta iki kenarda hem ters hem düz sırada artırma yapılıyor. Orta kısımda sadece düz sıralarda alttan ilmek çıkararak artırma yapılıyor. Bir de ilk ilmekler örülerek alınıyor.

Örnek ters sırada konuluyor.
1. sıra(ters):2 düz -1 dolayarak artırma - sıra sonuna kadar düz-1 dolayarak artırma-2 düz
2. sıra (düz):2 düz- 1 dolayarak artırma-2 ilmeği birlikte örerek kesme-1 dolayarak artırma-2 ilmeği birlikte örerek kesme-1 dolayarak artırma. Bu şekilde ortaya kadar gelinir. Ayraçtan önce 2 birlikte örerek kesme- 1 dolayarak artırma-1 alttan ilmek alarak artırma- ayraç -1 düz- ayraç- 1 alttan ilmek alarak artırma -1 dolayarak artırma-2 ilmeği birlikte örerek kesme sıra sonuna kadar bu şekilde örülür. Son 1 dolayarak artırma-2 düzle sıra bitirilir.
3. sıra (ters): 2 düz- 1 dolayarak artırma- sıra sonuna kadar düz- 1 dolayarak artırma- 2 düzle sıra bitirilir.

Diğer sıralar düzde düz terste ters olarak örmeye devam edilir. Ben ilk örnek sırasını 16. diğer örnek sıralarını 24. sıralarda yaptım. Son  örneği yaptıktan sonra düz sırada keserek şalı bitirdim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder