17 Eylül 2017 Pazar

ETİ CİN KEK


MALZEMELER:

2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı dolusu un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

YAPILIŞI:
önce yumurta ile şeker çırpılır. Sırasıyla diğer malzemeler konur. Yağlanmış, unlanmış kalıba dökülür.180 derecelik fırında pişirilir.


SOSU

Yarım kilo çilek
1 çay bardağı toz şeker
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası veya buğday nişastası

YAPILIŞI:
Eğer çileğiniz taze ise rondodan geçirin. üzerine şeker, nişastayı koyup pişirin.Ilındığı zaman pastanın üzerine dökün. Eğer çileğinizi dondurucudan çıkardıysanız, önce pişirip sonra blender ile ezin. Benim kullandığım çilek dondurucudaydı bu şekilde yaptım.

Soğuyan kekin üzerine sos dökülür. Üzeri pasta süsüyle süslenir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder