25 Nisan 2017 Salı

BURGULU KIZ BEBEK YELEĞİ

MALZEMELER:

Nako bebe yünü (1 adet)
4 numara şiş

YAPILIŞI:

62 ilmek başlanır. 6 diş haroşa örülür. Yanlarda 7'şer ilmek kenar bantları haroşa, orta kısmı düz olarak örmeye devam edilir. 30 diş haroşa olunca burgulara başlanır.
7 haroaş-6 düz(burulur)-1 ters- 6 düz(burulur)-1 ters- 6 düz(burulur)- 1 ters-6 düz(burulur)-1 ters-6(burulur) düz-1 ters-6 düz(burulur)-1 ters-6 düz(burulur)-7 haroşa şeklinde örnek kurulur. Her 8. sırada burgular yapılır.5. burguyu yapıp 3 sıra ördükten sonra ortadaki 36 ilmek 4 diş haroşa örülür.Ortadaki 22 ilmek kesilir omuzlardan örmeye devam edilerek ön kısıma geçilir. 7 haroşa-6 düz-7 haroşa şeklinde örmeye devam edilir. 5 burgu yaptıktan sonra ön kısımdan 14 ilmek artırma yapılır.Burgular ve kenar bandı yapılır. Bu şekilde örmeye devam edilir. Burguların bitiminden 10 diş sonra orta kısımda 2 düz- 16 haroşa 2 düz şeklinde 13 diş örülür. 7 sıra düz örülüp 6 diş haroşa örülerek bitirilir.
Önün diğer tarafında belli aralıklarla ilik açılır.

4 yorum:

  1. merhaba sizin örgüleri paylaşabilirmiyım kaynak gösterek sitemiz https://deryabaykalorgumodelleri.com/

    YanıtlaSil
  2. kaynak göstererek paylaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. 3 yasinda kiz cocugu icin kac ilmek baslamamiz lazim acaba yazarmisiniz lutfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlmek sayısı ipinizin kalınlığına göre değişir. Benim ördüğüm bebe ipi inceydi.1 yaşa kadar ancak giyebilir. 2 ya da 4 burgu sayısı kadar artırsanız olur sanırım.İpinizin kalınlığına göre ayarlamanız lazım. İyi günler.

      Sil