5 Kasım 2013 Salı

BERE



                 Çok severek ördüğüm ve kullandığım bir beredir.

                 Öncelikle 3,5 yada 4 numara şiş ile 10 ilmek başlanır. 100 diş haroşa örülür. Başlangıç ilmeği alınırken ip dolanarak alınır. Sonraki sırada dolanan ip ile son ilmek neraber örülür böylece kenarlar düz olur.
100 sıra tamamlandıktan sonra 4,5 numara şiş ile 151 ilmek dizilir.8 ilmek ters 3 ilmek düz olarak örnek kurulur.

 
  Her 4 sırada bir 3 ilmekten 1 ilmek diğer 2 ilmeğin önünden geçirilerek burgu yapılır.İlk sırada burgu ilmekler dizildikten sonraki düz sırada yapılır. Toplam 8 tane burgu yapıldıktan dınra kesme işlemine geçilir.Bizib toplam 13 tane burgu sütunumuz vardı. Şimdi İlk örgüğümüz burgu ile kesme işlemine başlıyoruz. 7 ters  ilmek ördükten sonra 8. ilmekle 1 düz ilmeği beraber örüyoruz.yanındaki 2 düz ilmekle birlikte 1 ters ilmei de birlikte örüyoruz. Bu şekilde sıra sonuna kadar bir burgu yapıp diğer burguyu keserek  örüyoruz.(resme dikkat edililrse düz olan kısımlarda her iki yandan kesme yapılıyor, burgu olan kısımların yanlarında kesme yapılmıyor.) İlk kesme sırasında kesme yaptığımız 3 düz ilmek 2 düz ilmeğe düşüyor. Daha sonraki sıralarda 2 düz ilmeğin yanındaki 1'er ters ilmeği kesiyoruz. İlk kesme sırasında 1 ilmek fazladan kesiyoruz.İlmekler 10' düşene kadar bu şekilde devam edip son ilmekleri beraber keserek beremizi bitiriyoruz.


3 yorum:

  1. Merhaba Dilmen Hanım,

    Ellerinize sağlık, çok güzel bir bere. Ben de örmek istiyorum ama biraz acemiyim, sorularım olacak.

    -100 diş haraşo demişsiniz, 200 sıra mı oluyor? Bir dişi nasıl sayıyorsunuz?
    - 150 ilmeği boş şişe mi diziyorsunuz yoksa ördüğünüz bandın kenarına mı çıkıyorsunuz? Bandın kenarına çıkıyorsanız nasıl yapıyorsunuz?

    Şimdiden çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet 200 sıra oluyor.150 ilmeği ördüğünüz bantın üzerine diziyorsunuz.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim, yanıtınızı yeni gördüm. Ben biraz acemiyim, 200 sıranın kenarına 150 ilmeği nasıl düzgün dağıtacağımı bilemedim.

      Sil