11 Kasım 2013 Pazartesi

HINGEL



  PAZAR AKŞAMI SEFAMIZ

                 Pazar akşamı ailece oturmuş Ben Bilmem Eşim Bilir yarışmasını izliyorduk. Yarışmanın bir bölümünde yarışmacılar mantı yemeğe başladılar. Bunu gören çocuklar bizde mantı isteriz diye tutturdular. Mantı yapamam ama hıngel yaparım dedim ve ailece mutfağa girdik. Eşim soğanları soydu, oğlum doğradı bende  hamurunu yaptım. Kısa bir süre sonra hıngelimiz hazırdı.





MALZEMELER:

2 adet yumurta
2 subardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Sarımsaklı yoğurt 
Üzeri için soğan, sarıyağ,kırmızı toz biber ve biber salçası

   Malzemeler karıştırılır ve sert bir hamur yapılır. 3 adet künde yapılır. Biraz dinlendikten sonra oklava ile açılarak kesilir. Kaynayan tuzlu suyun içerisinde haşlanır. 





     Biz 4 kişi olduğumuz için 2 künde bize yetiyor. Kalan bir kündeyi de kesme çorbası yapmak için kestim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder