11 Kasım 2013 Pazartesi

SADRAZAM LOKUMU



          Bu tarifi bir arkadaş toplantısında Semiha GÜNGÖR arkadaşım yapıp getirmişti. Tabağın masaya gelmesiyle bitmesi bir oldu. Çok hafif ve lezetlli bir tarif. Bu hafta sonu çocuklar için yaptım. Çok severek yediler.Korkarım başıma iş aştım. Canları pasta istediğinde bana bu tarifi yaptıracaklar.


    MALZEMELER:

4 adet yumurta
1 subardağı tozşeker
1 subardağından 2 yemek kaşığı fazla un
1 paket kabartma tozu


KREMASI:

2,5 subardağı süt
1/2 subardağı şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya

Islatmak için süt
üzerini kaplamak için Hindistan Cevizi

YAPILIŞI:

        Öncelikle yumurta ve şeker mikserde iyice çırpılır, kabartma tozu ve un katılır.Yağlı kağıt tepsiye serilir ve margarin ile yağlanır. Hamur yağlı kağıt üzerine dökülür.Fırına verilir. Bu arada kreması yapılır.







        Fırından çıkar çıkmaz rulo yapılır. Ortadan ikiye kesilir. Soğumuş krema sürülür. Rulo yapılır.Rulolar streçfilme sarılıp buzdolabında 2 saat (ya da bir gece) bekletilir.Böyle yapılınca daha kolay kesiliyor.Belli aralıklarla kesilir. (Pastayı dilimlerken her dilimde bıçağı ıslatırsanız daha kolay kesersiniz.)




            Önce süte daha sonra hindistan cevizine bulanarak pasta kağıdına konulur.
       





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder