30 Haziran 2015 Salı

İRMİK TATLISI




MALZEMELER:
1 Yumurta
250 gram yumuşak margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

ŞERBETİ:

4 Su bardağı şeker
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:
Önce şerbet yapılıp 5-6 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Bütün malzemeler karıştırılır. Yumuşak hamur yapılır.
Masaya biraz irmik dökülür. Hamurdan bir parça alınır ve uzunlamasına yuvarlanarak irmiğe bulanır.
Belli aralıklarla kesilerek tepsiye yerleştirilir. 200 derecelik fırında pişirilir.
Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığının geçmesi için biraz bekleyip üzerine soğuk şerbet dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder