23 Haziran 2015 Salı

MERCİMEK KÖFTESİ

MALZEMELER:

1 Su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 adet baş soğan
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı su
3-4 adet yeşil soğan
maydanoz
tuz
kimyon
kırmızı biber
salça

YAPILIŞI:

Öncelikle mercimekler yıkanır. 3 su bardağı su ile pişirilir.
Mercimekler pişince üzerine 1 su bardağı bulgur dökülür. Karıştırılır. Ocağın altı kapatılır ve bulgurun kalan suyu çekip pişmesi için tencerenin ağzı kapatılarak beklenir.

Bu arada soğan küçük doğranır ve yağda kavrulur. Salçası katılır.
Bulgur pişince kuru bir karışım karşınıza çıkacak. Biraz soğuduktan sonra salçalı soğan, küçük doğranan yeşil soğan, maydanoz ve baharatlar katılarak elde yoğrulur. Şekil verilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder